FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 28. do 30. lipnja

ZAGREB, 27. lipnja 2005. (Hina) - Razmjerno nepovoljne biometeorološkeprilike mogle bi kod meteoropata i kroničnih bolesnika sutrauzrokovati glavobolju, smanjenu koncentraciju i razdražljivost tebolove na mjestima ranijih povreda, izvijestio je DržavniHidrometeorološki zavod u bioprognozi za Hrvatsku od 28. do 30.lipnja.
ZAGREB, 27. lipnja 2005. (Hina) - Razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike mogle bi kod meteoropata i kroničnih bolesnika sutra uzrokovati glavobolju, smanjenu koncentraciju i razdražljivost te bolove na mjestima ranijih povreda, izvijestio je Državni Hidrometeorološki zavod u bioprognozi za Hrvatsku od 28. do 30. lipnja.

U srijedu, 29. lipnja, zbog vrlo visokih temperatura zraka i sparine u kontinentalnim predjelima biometeorološke će prilike biti nepovoljne.

Moguće su poteškoće sa snom, pojava slabosti i omaglica. Kroničnim se bolesnicima preporuča izbjegavanje napora, a posebno u najtoplijem dijelu dana. Potrebno je uzimati dovoljno tekućine i zaštititi se od sunčevog zračenja. U gorskoj Hrvatskoj kao i na Jadranu nepovoljan vremenski utjecaj bit će slabije izražen.

U četvrtak, 30. lipnja, približavanje frontalnog sustava uzrokovat će nepovoljne biometeorološke prilike. Kod ljudi osjetljivih na vrijeme moguće su poteškoće sa snom, glavobolja i smanjena koncentracija. Poteškoće se mogu javiti i kod kroničnih bolesnika. Na južnom Jadranu će nepovoljan vremenski utjecaj biti slabije izražen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙