FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zlato za braću Janić u kajaku dvosjedu

ALMERIJA, 26. lipnja 2005. (Hina) - Nakon osvojene zlatne medalje ukajaku jednosjedu (K-1) na 1000 metara Stjepan Janić u nedjelju je sasvojim bratom Mićom na stazi od 500 metara ponovno osvojio najsjajnijeodličje na XV. Mediteranskim igrama u Almeriji.
ALMERIJA, 26. lipnja 2005. (Hina) - Nakon osvojene zlatne medalje u kajaku jednosjedu (K-1) na 1000 metara Stjepan Janić u nedjelju je sa svojim bratom Mićom na stazi od 500 metara ponovno osvojio najsjajnije odličje na XV. Mediteranskim igrama u Almeriji.

U finalnoj utrci dvosjeda (K-2) Stjepan i Mići Janić osvojili su prvo mjesto ispred španjolske posade Blanco/Vindel, dok su brončanu medalju osvojili Filipović i Zorić iz Srbije i Crne Gore.

Tako su braća Janić na najbolji način potvrdila visoka očekivanja koja su njihovim dovođenjem u hrvatski kajak postavili predsjednik i glavi tajnik Hrvatskog kajakaškog saveza Marko Ćurković i Branko Lovrić, koji je rekao da ga medalje braće Janić u Almeriji nisu iznenadile jer su dobra vremena postizali i na kontronlim natjecanjima tijekom priprema u Mađarskoj.

Braća Janić potiču iz poznate kajakaške obitelji, jer je njihov otac Milan, koji je poginuo u automobilskoj nesreći 2003., na Olimpijskim igrama 1984. u Los Angelesu osvojio srebrno odličje.

Kako im je majka rodom iz Belišća oni su uoči odlaska u Almeriju dobili pravo nastupa za Hrvatsku.

Po Lovrićevim riječima vrijednost braće Janić najbolje će se moći ocijeniti nakon nastupa na Europskom prvenstvu na mirnim vodama koje će se od 28. do 31. srpnja održati u poljskom Poznanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙