FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: Desetak privedenih, sumnja se da je riječ o "Škorpionima"

VINKOVCI, 17. lipnja 2005. (Hina) - Vukovarsko-srijemska policijaprivela je danas na obavijesni razgovor desetak osoba za koje sesumnja da su bili pripadnici zloglasne srpske specijalne jedinice"Škorpioni", potvrdio je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policijeMiroslav Janić.
VINKOVCI, 17. lipnja 2005. (Hina) - Vukovarsko-srijemska policija privela je danas na obavijesni razgovor desetak osoba za koje se sumnja da su bili pripadnici zloglasne srpske specijalne jedinice "Škorpioni", potvrdio je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Miroslav Janić.

Policija je do podneva pretražila obiteljske kuće osoba privedenih na obavijesni razgovor i tom prigodom pronašla više komada raznih vrsta ilegalnog pješačkog naoružanja, streljiva i vojnih odora.

Janić je pojasnio kako je riječ o nastavku kriminalističke obrade koju je policija početkom tjedna započela uhićenjem Slobodana Davidovićem u mjestu Banovci kraj Vinkovaca. Njega se sumnjiči da je kao pripadnik "Škorpiona" počinio kazneno djelo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom u BiH, odnosno sudjelovao u likvidaciji šestorice Bošnjaka zarobljenih nakon pada Srebrenice 1995.

Glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Miroslav Janić kazao je da će se nakon završetka obavijesnih razgovora znati hoće li policija protiv privedenih podnijeti prijave i uhititi ih.

Akcija policije uslijedila je samo dan nakon što je u tisku objavljeno da u Hrvatskoj živi najmanje desetero bivših pripadnika "Škorpiona" i da policija, Državno odvjetništvo i sigurnosne službe o tome imaju niz saznanja.

O zločinima "Škorpiona" počelo se pisati nakon što je nedavno na haškom suđenju Slobodanu Miloševiću prikazana amaterska video snimka likvidacije šestorice Bošnjaka iz Srebrenice. U međuvremenu srbijanske vlasti pokrenule su akciju njihova hvatanja, a u to se uključila i Hrvatska.

Nakon uhićenja Davidovića glavni državni odvjetnik Mladen Bajić je rekao da je sa srbijanskim tužiteljstvom razmijenili sve potrebne informacije i dokaze kojima raspolažu te najavio da se i od haškog tužiteljstva očekuju neki podaci.

Uz Davidovića, do sada su uhićena još petorica pripadnika "Škorpiona" i to u Srbiji i Crnoj Gori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙