FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Barroso razočaran reakcijom Afričke unije

PRETORIJA, 25. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik Europske komisijeJose Manuel Durao Barroso izjavio je u subotu u Pretoriji da jerazočaran reakcijom Afričke unije (AU) koja je ocijenila da jekampanja uništenja predgrađa koju vodi Zimbabave unutarnja stvar.
PRETORIJA, 25. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Durao Barroso izjavio je u subotu u Pretoriji da je razočaran reakcijom Afričke unije (AU) koja je ocijenila da je kampanja uništenja predgrađa koju vodi Zimbabave unutarnja stvar.

"Iskreno i prijateljski smo razgovarali o Zimbabveu", rekao je Barroso nakon susreta s južnoafričkim predsjednikom Thabom Mbekijem.

"Europska unija je jako zabrinuta stanjem na licu mjesta. Europske zemlje podržavaju napore predsjednika Mbekija u Zimbabveu. Razočaran sam reakcijom Afričke unije na posljednju krizu", objasnio je on.

"Posrijedi je kriza ljudskih prava i ljudska prava nisu unutarnja stvar zemlje", dodao je.

U dulje od mjesec dana policija Zimbavea srušila je više tisuća nastambi i ilegalnih tržnica u cijeloj zemlji tijekom operacije Murambatsvina (Uspostava reda) kojom je na ulicu izbačeno najmanje 200.000 osoba, drži UN.

Jedan glasnogovornik AU rekao je u petak da je riječ o unutarnjem problemu u koji se afrička organizacija nema pravo uplitati.

Barroso se trenutačno nalazi na turneji po Africi tijekom koje će posjetiti i Mozambik i Demokratsku Republiku Kongo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙