FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lisabon žali što Blair nije govorio o socijalnoj koheziji

LISABON, 23. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Portugalska vlada je u četvrtakizrazila žaljenje što britanski premijer Tony Blair u svom govoru uBruxellesu nije govorio o socijalnoj koheziji Europske unije.
LISABON, 23. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Portugalska vlada je u četvrtak izrazila žaljenje što britanski premijer Tony Blair u svom govoru u Bruxellesu nije govorio o socijalnoj koheziji Europske unije.

"Žalimo što ni među prioritetima ni u govoru nije spomenuo socijalnu koheziju koja je, uostalom, obvezatna prema ugovorima EU-a", rekao je službeni predstavnik portugalskog ministarstva vanjskih poslova Antonio Carneiro Jacinto za novinsku agenciju Lusa.

"Nadamo se da je posrijedi slučajan propust do kojeg je došlo zbog previda. Ministarstvo vanjskih poslova dat će do znanja britanskoj vladi da to pitanje za nas nije predmet pregovora", dodao je.

Blair je u četvrtak u Bruxellesu, u govoru pred europskim zastupnicima, izložio prioritete budućeg britanskog predsjedanja koje počinje 1. srpnja i koje je Jacinto ocijenio "pozitivnim", unatoč kritici koju je iznio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙