FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Michelin ostaje u formuli 1

PARIZ, 20. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Nakon krnje i smiješne utrke uIndianapolusu na kojoj je nastupilo svega šest bolida, čelniciMichelin su najavili kako nemaju namjeru napustiti svjetsko prvenstvoformule 1.
PARIZ, 20. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Nakon krnje i smiješne utrke u Indianapolusu na kojoj je nastupilo svega šest bolida, čelnici Michelin su najavili kako nemaju namjeru napustiti svjetsko prvenstvo formule 1.

"Vjerujem kako se skandal s utrke u SAD neće odraziti na našu budućnost u formuli 1," kazao je zamjenik direktora, Frederic Henry-Biabaud.

Čak sedam momčadi (Renault, McLaren-Mercedes, BMW-Williams, Sauber-Petronas, Red Bull Racing, BAR Hond, Toyota) koje voze na Michelinovim gumama odbilo je nastupiti u Indianapolisu zbog sukoba čelnika Međunarodne automobilističke federacije (FIA) i francuskog proizvođača guma.

Nakon dvije nesreće pilota Toyote, Michelin je zatražio posebnu dozvolu da iz Francuske dopremi novu i bitno drukčiju vrstu guma, koja bi osigurala pilotima veću sigurnost. Vodstvo, FIA-e je odbilo zahtjev Michelina, pa su u utrku krenule svega tri momčadi i to one koje koriste Bridgstone gume - Ferrari (Michael Schumacher i Rubens Barrichello), Minardi (Patrick Friesacher i Christijan Albers), te Jordan (Tiago Monteiro i Narain Karthikeyan). Na koncu pobjeda je pripala Schumacheru ispred Barrichella i Monteira.

"Bez obzira na sve posljedice i danas tvrdim kako smo povukli ispravan potez. Nama je najvažnija sigurnost sudionika," dodao je Henry-Biabaud.

Vodstvo FIA-e je zatražilo od Michelina da se očituje o cijelom slučaju i to na saslušanju 29. lipnja u Parizu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙