FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi skandal u talijanskom nogometu

RIM, 20. lipnja 2005. (Hina/STA) - Nekoliko stotina navijačatalijanskog nogometnog kluba Genoa protestiralo je ispred zgrade sudana kojem je predsjednik kluba Enrico Preziosi saslušan zbog sumnji daje Genoa kupila utakmicu zadnjeg kola protiv Venezie i tako izborilapovratak u Seriu A nakon deset godina.
RIM, 20. lipnja 2005. (Hina/STA) - Nekoliko stotina navijača talijanskog nogometnog kluba Genoa protestiralo je ispred zgrade suda na kojem je predsjednik kluba Enrico Preziosi saslušan zbog sumnji da je Genoa kupila utakmicu zadnjeg kola protiv Venezie i tako izborila povratak u Seriu A nakon deset godina.

Na optuženičkoj klupi nači će se i bivši čelnik Venezie, Franco Dal Cino i njegov sin Michele.

Državno tužiteljstvo je otvorilo slučaj nakon što je prisluškujući telefonske razgovore čelnika kluba, te igrača došlo do indicija da je utakmica u kojoj je Genoa pobijedila 3:2 dogovorena. Tri dana nakon utakmice policija je zaustavila automobil u kojem se nalazio menadžer Venezie, Pino Pagliara te torba sa 250.000 eura. Pagliara se branio kako je to novac od transfera Paragvajca Rubena Maldonada iz Venezie u Genou.

Navijači kluba strahuju kako će, ukoliko se priča o dogovaranju utakmice pokaže točnom, Genoa biti kažnjena oduzimanje bodova i zbog čega će ostati bez plasman u elitni razred talijanskog nogometa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙