FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gornja Stubica: viteški turnir

GORNJA STUBICA, 18. lipnja 2005. (Hina) - U organizaciji Muzejaseljačkih buna i Turističke zajednice Krapinsko - zagorske županije uGornjoj Stubici je na prostoru dvorca Oršić održan peti po redu"Viteški turnir".
GORNJA STUBICA, 18. lipnja 2005. (Hina) - U organizaciji Muzeja seljačkih buna i Turističke zajednice Krapinsko - zagorske županije u Gornjoj Stubici je na prostoru dvorca Oršić održan peti po redu "Viteški turnir".

Ovom se manifestacijom već četiri godine zaredom prikazaju običaji i način života Hrvatskog zagorja u razdoblju kasnog srednjeg vijeka.

Središnje zbivanje bio je je sam Viteški turnir, na kojemu su vitezovi iz udruge Hrvatski vitez izvodili viteške vještine i borbe na konjima pred plemićkom ložom, uz pratnju štitonša, običnog puka, dvorskih dama, žonglera, gutača vatre i ostalih kostimiranih likova koji su uveseljavali nekoliko tisuća gostiju.

Pobjednik turnira, na kojemu su kostimirane nastupile sve važnije osobe iz hrvatske povijesti, je "štitonoša od Zrinskog", koje je tom prigodom osvojio i titulu "viteza".

Posebni gosti turnira bili su vitezovi iz česke udruge "Markus M."

Osim turnira, održan je i srednjovjekovni sajam na kojemu su se predstavili i stari i zaboravljeni zanati, a mogle su se kušati i starinske delicije.

U glazbenom programu nastupili su češka grupa Codex i Minstrel iz Zagreba, potom skupina Agram sa srednjovjekvnim plesom, Ekos College sa renesansnim plesom i plesom šahovskih figura te glazbena skupina Mrs Ferris's Pghouzse Collection iz Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙