FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvo "humanističko" vjenčanje u Britaniji - u zoološkom vrtu

LONDON, 18. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Prvo zakonski priznato"humanističko" vjenčanje u Velikoj Britaniji održat će se u subotu - uzoološkom vrtu u Škotskoj, objavio je Reuters.
LONDON, 18. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Prvo zakonski priznato "humanističko" vjenčanje u Velikoj Britaniji održat će se u subotu - u zoološkom vrtu u Škotskoj, objavio je Reuters.

Karen Watts i Martin Reijins iz Edinburgha vjenčat će se u gradskom zoološkom vrtu nakon što su dozvolu za brak dobili od Glavnog matičara Škotske, koji se suglasio da su aktualni zakoni diskriminatorni.

Dosad su u samo mjesni matičari i ovlašteni vjerski predstavnici mogli provoditi zakonski priznata vjenčanja.

"Nijedno od nas nije vjernik i bilo bi hipokritski vjenčati se u crkvi", izjavila je Karen Watts. "No ipak smo željeli nešto više od zaključivanja običnog građanskog braka".

Humanisti vjeruju da se treba voditi dobar i moralan život, ali bez utjecaja vjere ili praznovjerja.

Škotska ima vlastiti zakonski sustav, ali Britanska humanistička udruga (BHA) sad zahtijeva ista ženidbena prava za građane Engleske i Walesa.

"Sad kad su škotski humanisti izborili svoje pravo, nestrpljivo očekujemo daljnju aktivnost", rekao je izvršni direktor BHA Hanne Stinson.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙