FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: aparat za igračke teško ozlijedio djevojčicu

ŠIBENIK, 17. lipnja 2005. (Hina) - Trogodišnja djevojčica, na koju jena šibenskoj obali pao aparat s dječjim igračkama postavljen u blizinikafića "Moby Dicka", u kritičnu je stanju, izvijestila je danasšibensko-kninska Policijska uprava.
ŠIBENIK, 17. lipnja 2005. (Hina) - Trogodišnja djevojčica, na koju je na šibenskoj obali pao aparat s dječjim igračkama postavljen u blizini kafića "Moby Dicka", u kritičnu je stanju, izvijestila je danas šibensko-kninska Policijska uprava.

To je potvrdio i dežurni liječnik u KBC-u "Firule" u Splitu, kamo je djevojčica noćas prevezena s Odjela intenzivne njege šibenske Opće bolnice zbog za život opasnih ozljeda glave.

Kako se doznaje od Zvonimira Zaninovića, pročelnika gradskog Upravnog odjela za stambeno-komunalne poslove, aparat koji je na djevojčicu pao 15. lipnja oko 20 sati, nije imao dozvolu za postavljanje na javnom gradskom prostoru, a vlasništvo je obrtničke tvrtke za trgovinu i ugostiteljstvo "Stipe" iz Splita.

Zaninović kaže da je ta tvrtka 14. lipnja bespravno postavila i pustila u uporabu automat s dječjim igračkama na šibenskoj obali, ne zatraživši dopuštenje gradske uprave. Ujutro 15. lipnja gradski je redar utvrdio da je automat postavljen bez dozvole i pokrenuo je postupak utvrđivanja vlasništva i izdavanja rješenja o uklanjanju aparata, dodao je. Isti dan oko 20 sati, dok se nekolicina djece igrala kod automata, taj je vrlo težak i visok uređaj pao na dvije djevojčice, od kojih je trogodišnju T.T. potpuno prignječio i teško ozlijedio, a druga je zadobila lakše ozljede.

Policiji taj događaj nije bio prijavljen i o njemu je, kako se navodi u današnjem priopćenju, doznala danas oko 11 sati kad je 56-godišnji muškarac s Brodarice obavijestio policijske službenike da njemu i njegovu 28-godišnjem sinu, vlasniku kafića "Spin", koji se također nalazi na šibenskoj obali, prijeti rodbina stradale djevojčice vjerujući da je on vlasnik aparata s igračkama.

U PU navode da su počeli opsežnu istragu kako bi se utvrdile okolnosti nesreće.

Automat za igračke još je na obali, ali je izvan uporabe, pokriven ceradom. Za sada nije poznato tko je dopustio splitskoj tvrtki "Stipe" da se priključi na električnu mrežu i pusti u uporabu uređaj koji je u trenutku nesreće bio uključen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙