FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Istri u prometu ove godine poginulo 26 osoba

PULA, 14. lipnja 2005. (Hina) - Od početka godine na istarskim jeprometnicama poginulo 26 osoba, što je deset više nego lani u istomrazdoblju, upozorila je danas istarska policija.
PULA, 14. lipnja 2005. (Hina) - Od početka godine na istarskim je prometnicama poginulo 26 osoba, što je deset više nego lani u istom razdoblju, upozorila je danas istarska policija.

"Nesreće s kobnim posljedicama najčešće izazivaju tzv. recidivisti, ponekad i 40 do 50 puta zaredom, ali ih nažalost ne možemo sankcionirati, jer je to u domeni pravosuđa", rekao je načelnik Policijske uprave istarske Loris Kozlevac na konferenciji za novinare.

Ustvrdio je da je, nakon opsežnih priprema, sigurnosno stanje u Istri uoči turističke sezone vrlo povoljno.

Osim neznatnog porasta organiziranog i gospodarskog kriminala, te zloporabe opojnih droga, u odnosu na prošlu godinu znatno je smanjen broj razbojstava, a u proteklih pola godine nije zabilježeno niti jedno ubojstvo, kazao je.

Uoči turističke sezone Kozlevac je najavio i pojačane mjere sigurnosti na prometnicama, ali i na moru, u turističkim naseljima, te na graničnim prijelazima.

"Sa slovenskim kolegama dogovorili smo maksimalnu protočnost prometa na granici, te modele sprječavanja krijumčarenja ljudi i narkotika. Turističkim poduzećima preporučili smo da povećaju broj zaštitara, koji učinkovito mogu smanjiti broj kažnjivih djela u kampovima i turističkim naseljima i tako nam pomoći, dok smo od lokalne samouprave zatražili 87 pripadnika prometne mladeži, koji će imati sve ovlasti upravljanja prometom i sankcioniranja nepropisnog parkiranja", rekao je Kozlevac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙