FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saudijska Arabija: ženama i dalje zabrana upravljanja autom

DUBAI, 14. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Saudijska Arabija je u utorakosudila pozive da se ukine nekoliko desetljeća stara zabrana ženama davoze automobile, ocijenivši da to pitanje nije od nekog prioriteta zazemlju, izviješćuje Arab News.
DUBAI, 14. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Saudijska Arabija je u utorak osudila pozive da se ukine nekoliko desetljeća stara zabrana ženama da voze automobile, ocijenivši da to pitanje nije od nekog prioriteta za zemlju, izviješćuje Arab News.

"Smatramo da se radi o sekundarnom a nikako prioritetnom pitanju. Prvo se uzima u obzir interes javnosti, a mora se voditi i računa o ženskoj časti", rekao je princ Nayef.

Prošli je mjesec Mohammad al-Zulfa, član savjetodavnog Vijeća Shura, izazvao pravu buru predloživši postupno ukidanje zabrane. On je to predložio u sklopu rasprave o sigurnosti na cestama, ustvrdivši da bi se ukidanjem zabrane riješio više nego ozbiljan društveni problem - nazočnost jednog milijuna stranih muškaraca koji uokolo prevoze saudijske žene.

Pitanje ženskih prava zahvatilo je gotovo sve zemlje Zaljeva osim Saudijske Arabije. Katar, Oman, Bahrein i Kuwait su ženama omogućili pravo glasovanja i pravo na obnašanje javnih funkcija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙