FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čile pogodio potres snage 7,9 stupnjeva, jedna osoba poginula

SANTIAGO, 14. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Snažan potres jačine 7,9stupnjeva po Richterovoj ljestvici pogodio je kasno u ponedjeljakrudarsko područje Čilea, uzrokovavši smrt najmanje jedne osobe,prekinuvši opskrbu električne energije i telefonske veze te natjeravšistanovnike grada Iquiquea na bijeg iz domova.
SANTIAGO, 14. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Snažan potres jačine 7,9 stupnjeva po Richterovoj ljestvici pogodio je kasno u ponedjeljak rudarsko područje Čilea, uzrokovavši smrt najmanje jedne osobe, prekinuvši opskrbu električne energije i telefonske veze te natjeravši stanovnike grada Iquiquea na bijeg iz domova.

Potres se osjetio i u glavnom gradu Bolivije La Pazu i u južnom Peruu.

Ministar unutarnjih poslova Jorge Correa za čileansku je televiziju izjavio kako je potvrđena smrt jednog čovjeka u odronu zemlje uzrokovanom potresom.

"Policija i vatrogasci na terenu su i procjenjuju situaciju", kaže se u priopćenju čileanskog centra za krizna stanja ONEMI.

"Ne postoji mogućnost tsunamija," tvrdi se u priopćenju, koje se poziva na analizu čileanskih oceanografa koji ukazuju na to da je epicentar potresa bio u planinama, a ne u oceanu.

U priopćenju ONEMI-ja kaže se kako je epicentar bio 115 kilometara sjeverozapadno od Iquiquea, ali se osjetio na cijelom sjeveru Čilea, u kojem se nalazi veliki broj rudnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙