FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin i Blair žele jačati odnose između Rusije i EU-a

ZAGREB, 13. lipnja 2005. (Hina) - Ruski predsjednik Vladimir Putin ibritanski premijer Tony Blair izjavili su u ponedjeljak u Moskvi danamjeravaju raditi na jačanju odnosa između Rusije i Europske unije,javile su ruske novinske agencije.
ZAGREB, 13. lipnja 2005. (Hina) - Ruski predsjednik Vladimir Putin i britanski premijer Tony Blair izjavili su u ponedjeljak u Moskvi da namjeravaju raditi na jačanju odnosa između Rusije i Europske unije, javile su ruske novinske agencije.

"Naši odnosi s EU-om vrlo su nam važni", rekao je Putin na početku sastanka s Blairom.

"U posljednje vrijeme postignut je napredak u odnosima između Rusije i EU-a i očekujemo da ćemo u vrijeme vašeg predsjedanja (EU-om) jačati naše odnose", istaknuo je ruski predsjednik.

Blair je rekao da će Britanija preuzeti predsjedanje EU-om 1. srpnja i izrazio je nadu da će tijekom šestomjesečnog predsjedanja veći dio napora biti posvećen razvitku odnosa s Rusijom.

Nakon kratkog posjeta Moskvi Blair će otputovati u Berlin gdje će se sastati s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom. Blair je na turneji po zemljama članicama Osam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta kako bi pripremio summit G8 kojem će biti domaćin od 6. do 8. srpnja u Škotskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙