FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruecker pozvao na ulaganja na Kosovo

PRIŠTINA, 13. lipnja 2005. (Hina/APA) - Ravnatelj prijelazne upraveUjedinjenih naroda na Kosovu (UNMIK) Joachim Ruecker pozvao jeinozemne ulagače da se angažiraju na Kosovu.
PRIŠTINA, 13. lipnja 2005. (Hina/APA) - Ravnatelj prijelazne uprave Ujedinjenih naroda na Kosovu (UNMIK) Joachim Ruecker pozvao je inozemne ulagače da se angažiraju na Kosovu.

"Sada je vrijeme da ulagači dođu jer trenutno još ima povoljnih prilika za njihov angažman", naglasio je Ruecker.

Ulaganja u Kosovo mogla donijeti visoki povrat, ustvrdio je ravnatelj UNMIK-a, podsjećajući da je u svibnju nastavljen proces privatizacije nekadašnjih državnih poduzeća.

U osvrtu na nerazjašnjen status pokrajine koja je po međunarodnom pravu još uvijek u sastavu Srbije i Crne Gore, Ruecker ocjenjuje da ne bi trebalo čekati na razjašnjavanje tog statusa ali priznaje da je sasvim razumljivo što ulagači još oklijevaju.

Nakon što pravni status Kosova bude razriješen, ravnatelj UNMIK-a očekuje "pojačati priliv" ulagača koji je dosad izostao. "Kod inozemnih ulaganja nema značajnog uzlaznog trenda", konstatirao je on.

Kao najveći potencijalno uspješni gospodarski sektor na Kosovu Ruecker je naveo bogate rudnike ugljena. U pokrajini postoje "idealne pretpostavke za preradu smeđeg ugljena za potrebe proizvodnje električne energije" a s obzirom na rast potražnje za električnom energijom u jugoistočnoj Europi postoje "dobre pretpostavke za izvoz u susjedne zemlje", ocijenio je ravnatelj UNMIK-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙