FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Započelo SP U-20, Fifa iskušava novo pravilo

AMSTERDAM, 11. lipnja 2005. (Hina/DPA - Susretima prvog kola A skupineu Nizozemskoj je započelo svjetsko nogometno prvenstvo U-20reprezentacija.
AMSTERDAM, 11. lipnja 2005. (Hina/DPA - Susretima prvog kola A skupine u Nizozemskoj je započelo svjetsko nogometno prvenstvo U-20 reprezentacija.

Na otvaranju turnira Benin i Australija odigrali su u Kerkradeu bez pobjednika 1:1, dok je Nizozemska pobijedila Japan 2:1.

Na SP-u sudjeluju Turska, Ukrajina, Kina i Panama u skupini B (Utrecht), Španjolska, Maroko, Čile i Honduras u skupini C (Doetinchem), Argentina, SAD, Njemačka, Egipat u skupini D (Enschede), Kolumbija, Italija, Sirija i Kanada u skupini E (Tilburg), te Brazil, Nigerija, Južna Koreja i Švicarska u skupini F (Emmen).

Na prvenstvu u Nizozemskoj Međunarodna nogometna federacija (FIFA) iskušava novo pravilo po kojem će suci automatski kažnjavati žutim kartonom svakog igrača koji nakon sučeva zvižduka i prekida igre dodirne loptu, a da on ne pripada njegovoj momčadi.

Prvi je novo pravilo osjetio 18-godišnji napadač Feyenoorda, Tim Vincken koji je dobio žuti karton u susretu protiv Japana. Mladi nizozemski reprezentativac dobio je javnu opomenu kada je nakon prekršaja vratio suparniku loptu, kako bi se igra što prije nastavila. No, kolumbijski sudac Oscar Ruiz nije imao obzira prema njegovom fair-play potezu već mu je pokazao žuti karton.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙