FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Članovi "penzionerske bande" osuđeni na dugogodišnje kazne

BERLIN, 10. lipnja 2005. (Hina) - Članovi tzv. "penzionerske bande"koja je godinama pljačkala banke na zapadu Njemačke osuđena je u petaku Hagenu na dugogodišnje zatvorske kazne.
BERLIN, 10. lipnja 2005. (Hina) - Članovi tzv. "penzionerske bande" koja je godinama pljačkala banke na zapadu Njemačke osuđena je u petak u Hagenu na dugogodišnje zatvorske kazne.

Trojica serijskih pljačakša u dobi od 64, 73 i 74 godine osuđena su na zatvorske kazne u trajanju između 9 i 12 godina zatvora. Optuženima je dokazano da su u razdoblju između 1998. i 2004. napali ukupno 14 banaka i štedionica te su tom prilikom ukupno opljačakali oko milijun eura.

Unatoč visokoj starosnoj dobi i nekoj vrsti veselog raspoloženja koja je pratila suđenje ovoj neobičnoj bandi sudac je naglasio da nije riječ o "sitnici" te je gotovo u potpunosti udovoljio zahtjevima javnog tužitelja obrazlažući presudu činjenicom da su optuženi unatoč poodmakloj dobi djela izveli "profesionalno i hladnokrvno".

Vremešni pljačkaši sve su pljačke izveli po istom principu. Oni bi kratko prije zatvaranja ulazili u banke s kapuljačama preko glave te bi oružjem i lažnim granatama od namještenika iznudili novac. Napadači su pritom međusobno komunicirali na njemačkom s istočnoeuropskim naglaskom što je policiju godinama vodilo na krivi trag.

Najmlađi među osuđenima, šezdesetčetverogodišnjak, izjavio je nakon presude da je zadovoljan kaznom od 12 godina jer će, kad iziđe iz zatvora, "život još uvijek biti pred njim".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙