FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istat potvrdio recesiju talijanskog gospodarstva

RIM, 10. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Nagli pad izvoza pomogao je gurnutitalijansko gospodarstvo u recesiju, i to drugu od 2003., pokazujukonačni podaci o bruto domaćem proizvodu (BDP) tamošnjeg statističkogureda objavljeni u petak.
RIM, 10. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Nagli pad izvoza pomogao je gurnuti talijansko gospodarstvo u recesiju, i to drugu od 2003., pokazuju konačni podaci o bruto domaćem proizvodu (BDP) tamošnjeg statističkog ureda objavljeni u petak.

U svojem priopćenju talijanski ured za statistiku Istat potvrdio je preliminarne podatke objavljene prošlog mjeseca koji su pokazali pad gospodarskih aktivnosti za 0,5 posto u prva tri mjeseca ove godine.

Tromjesečni pad najveći je od 1998. a nastavlja se na silazni trend iz prethodnog tromjesečja kada su aktivnosti smanjene za 0,4 posto, što znači da je gospodarstvo u recesiji koja se inače definira kao dva uzastopna tromjesečja pada aktivnosti. Talijanski BDP zabilježio je pad i na godišnjoj razini, i to u visini 0,2 posto.

Talijansko gospodarstvo, navodi Istat u svojem priopćenju, pogođeno je naglim opadanjem izvoza, koji je smanjen 4,1 posto u odnosu na prethodno tromjesečje. Uvoz je također smanjen, 2,4 posto, dok je potrošnja ojačala neznatnih 0,2 posto.

Svi su sektori u gospodarstvu, ističe Istat, od industrije do poljoprivrede pogođeni padom aktivnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙