FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europska integracija u domeni obrane mora se nastaviti

PARIZ, 7. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Europska integracija upodručju obrane i sigurnosti mora se nastaviti usprkos odbacivanjuustava EU u Francuskoj i Nizozemskoj, izjavio je u utorak glavnitajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer.
PARIZ, 7. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Europska integracija u području obrane i sigurnosti mora se nastaviti usprkos odbacivanju ustava EU u Francuskoj i Nizozemskoj, izjavio je u utorak glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer.

Potreba za jakom Europom nije se promijenila nakon negativnog glasovanja u Francuskoj i Nizozemskoj prošlog tjedna, rekao je Scheffer u intervjuu International Herald Tribuneu.

"NATO-u treba jaka Europa", rekao je on.

"Shvaćam da je problem ozbiljan te da će EU ući u razdoblje kad će se morati nositi s posljedicama onoga što se dogodilo u Francuskoj. Jako je važno da u području obrane i sigurnosti Europa nastaviti s integracijom", dodao je.

Iako je europski ustav zamišljen kako bi između ostaloga ojačao zajedničku vanjsku i obrambenu politiku, EU ne može postati protuteža NATO-u, smatra glavni tajnik. "Potrebna nam je europska integracija koja se razvija usporedo s NATO-om".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙