FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blair smatra EU ustav "razumnim putem naprijed"

LONDON, 7. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanski premijer Tony Blairčini se da je ponudio u ponedjeljak podršku Europskom ustavu, nakonšto je njegova vlada nije riješila planove oko održavanja referendumaza ratifikaciju tog dokumenta.
LONDON, 7. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanski premijer Tony Blair čini se da je ponudio u ponedjeljak podršku Europskom ustavu, nakon što je njegova vlada nije riješila planove oko održavanja referenduma za ratifikaciju tog dokumenta.

Blair je u razgovoru za novine Financial Times rekao da je "ustav savršeno razuman put naprijed". Dodao je da će na nekoj točki Europa morati usvojiti pravila za buduću Europu, a ako to ne učini, onda neće pravilno funkcionirati.

Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw u ponedjeljak je izjavio u parlamentu da je britanska vlada odgodila referendum dok čelnici Europske unije ne rasprave, na sastanku na vrhu idući tjedna, kojim putem ići naprijed.

Britanska odluka išla je protiv zahtjeva Francuske i Njemačke danom tijekom vikenda da sve ostale zemlje članice nastave proces ratifikacije EU ustava, usprkos francuskom i nizozemskom "Ne" rezultatu referenduma u tim zemljama.

Zadnje istraživanje u ponedjeljak koje je provela BBC televizija pokazuje da bi 64 posto ispitanika bilo protiv EU ustava, a samo 20 posto za.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙