FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

25 posto indijskih parova mora dijeliti sobu s ukućanima

NEW DELHI, 6. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Oko 25 posto indijskih bračnihparova nema sobu samo za sebe, pokazala je anketa koju je provelavlada i čiji su rezultati objavljeni u ponedjeljak.
NEW DELHI, 6. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Oko 25 posto indijskih bračnih parova nema sobu samo za sebe, pokazala je anketa koju je provela vlada i čiji su rezultati objavljeni u ponedjeljak.

Tako bračni parovi moraju spavaću sobu dijeliti s djecom ili roditeljima, a u gradskim slumovima čak 44 posto parova nema vlastite sobe, piše list Asian Age.

No to su podaci samo za kućanstva u kojima živi jedan bračni par dok se stanje pogoršava u domaćinstvima s dva i više bračnih parova.

U "36 posto domaćinstava na selu i 31 posto domaćinstava u gradu te 61 posto domaćinstava u gradskim slumovima barem jedan bračni par nema odvojenu sobu za sebe", piše list.

Na najmanje privatnosti osuđeni su parovi u zapadnoj indijskoj državi Maharashtra, s glavnim gradom Bombajem gdje 38,1 posto parova mora dijeliti sobu s drugim ukućanima.

Nestašica stambenog prostora spada među najveće probleme u Bombaju gdje deseci tisuća stanovnika obitavaju u samo u jednoj prostoriji veličine 15 kvadrata koju dijeli gotovo 11 osoba.

Indija je počela provoditi ispitivanje temeljem smjernica Ujedinjenih naroda i više se usredotočuje na kakvoću življenja, ne samo na stambeni prostor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙