FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina neće biti žrtveni jarac zbog američkih domaćih problema

PEKING , 6. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Kina nikada neće pristati da budežrtvenim jarcem radi domaćih problema u Sjedinjenim Državama, objavilisu u ponedjeljak kineski državni mediji nakon što je Washington pozvaoPeking na razumijevanje pritisaka kojima je izložen uslijed naglorastućeg kineskog izvoza tekstila.
PEKING , 6. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Kina nikada neće pristati da bude žrtvenim jarcem radi domaćih problema u Sjedinjenim Državama, objavili su u ponedjeljak kineski državni mediji nakon što je Washington pozvao Peking na razumijevanje pritisaka kojima je izložen uslijed naglo rastućeg kineskog izvoza tekstila.

Tijekom razgovora u Pekingu prošloga vikenda američki ministar trgovine Carlos Gutierrez pojasnio je kako je američka strana pod rastućim pritiskom u zemlji da poduzme nešto oko naglog rasta kineskog izvoza tekstila koji prijeti radnim mjestima.

No u uvodniku list China Daily, koji kineska vlada često koristi kako bi prenijela svoje stavove međunarodnoj publici, kaže se da to ne može biti valjan izgovor za kršenje međunarodnih trgovinskih sporazuma.

"Američki ministar trgovine Carlos Gutierrez pozvao je kinesku stranu da shvati politički pritisak koji trpi američka vlada zbog tekstilnih problema. On je iskren, no njegovi su argumenti slabi", piše taj list. "Domaći problemi nisu izgovor za kršenje međunarodnih sporazuma. Domaći problemi rješavaju se kod kuće".

Dopustiti da trgovinski partneri i slobodna trgovina u cjelini, kako navodi China Daily, plaćaju za nečije unutarnje probleme ne čini se dobrim i nije prihvatljivo. Dodaje da Kinezi mogu biti kooperativni ali odbijaju biti žrtvenim jarcem za američke domaće probleme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙