FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuz se sprema preveslati Tihi ocean

LONDON , 6. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Francuz Emmanuel Coindre (32)uskoro će sam, i bez iskrcavanja, u roku od četiri mjeseca pokušati"na vesla" preploviti sjeverni dio Tihog oceana na relaciji izmeđujapanskog grada Choshija i američkog San Francisca.
LONDON , 6. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Francuz Emmanuel Coindre (32) uskoro će sam, i bez iskrcavanja, u roku od četiri mjeseca pokušati "na vesla" preploviti sjeverni dio Tihog oceana na relaciji između japanskog grada Choshija i američkog San Francisca.

Coindre bi iz Japana trebao isploviti između 10. i 15. lipnja. Predviđa se da će na svojem putu prijeći više od 9.000 kilometara te da će pritom napraviti oko "tri milijuna zaveslaja". Prevozit će teret od 650 kg, u što su uključeni hrana i sva ostala potrebna oprema, izvijestio je Coindre na konferenciji za novinare održanoj u Tokiju.

Računa da će dnevno veslati između 16 i 18 sati. Barka u kojoj će izvesti svoj podvig duga je 6,5 metara, široka 1,5 metara, ima sustav GPS, opremu za desalinizaciju vode i solarni motor.

Agencije ističu da to nije prvi Francuzov podvig ove vrste. Do sada je već pet puta, sam i bez iskrcavanja uspio preveslati sjeverni dio Atlantskog oceana.

Najveću opasnost za odvažnog moreplovca i ovaj će put predstavljati vremenske prilike, no njegova će ruta biti unaprijed zacrtana, kako bi se izbjegla područja što ih često zahvaćaju tajfuni i velike oluje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙