FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 6. lipnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 6. lipnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES - Više od dvjesto predmeta slavne glumice Marilyn Monroe prodano je na dražbi, među ostalim i njezin notes s telefonskim brojevima slavnih ličnosti toga doba, objavili su u nedjelju mediji. Notes je postigao najvišu cijenu od devedeset tisuća dolara, devet puta više od početne cijene, rekao je voditelj aukcije Darren Julien. U notesu kožnih korica brojevi su pjevača Franka Sinatre, glumaca Henryja Fonde i Jane Russell, bivših muževa Marilyn Monroe i posluge bogataša, pa je ondje i broj njezine kemijske čistionice. Kuća Julien's Auctions dražbu je održala u subotu u Los Angelesu. Ukupno je na dražbi prodano predmeta u vrijednosti većoj od milijuna dolara, što je triput više od predviđanja.

LOS ANGELES - Lav koji govori postao je kralj kino blagajni jer se crtić "Madagaskar" nakon dva tjedna prikazivanja popeo na čelnu poziciju trenutno najgledanijih filmova i zaradio 28,7 milijuna dolara, objavili su u nedjelju filmski studiji. Na drugome je mjestu obrada filma "The Longest Yard" koji potpisuje Adam Sandler i koji je do sada "ubrao" 26,1 milijuna dolara dok su se na trećoj poziciji učvrstili zvjezdani ratovi, "Epizoda III., Osveta Sitha" sa zarađenih 26 milijuna dolara. Prvih 12 filmova dosad je zaradilo solidnih 128,3 milijuna dolara, no to je ipak 30 posto manje od svote koju su u istom razdoblju filmovi zaradili 2004., kada je "Harry Potter i zatvorenik Azkabana" zaradio 93,7 milijuna dolara.

LONDON - Na humanitarnom koncertu "Live8" stanovnicima Velike Britanije bit će na raspolaganju 150.000 mjesta ako odgovore na jednostavno pitanje vezano uz skupinu najrazvijenijih zemalja (G8), te tako u korist humanitarnih udruga pošalju SMS poruku u vrijednosti od 2,25 eura. O dobitnicima karte za dvije osobe odlučivat će se ždrijebom. Bob Geldof, začetnik Live Aida iz 1985. godine prošli je tjedan najavio organizaciju koncerta "Live8" za 2. srpnja u Londonu, kako bi ukazao na nužnost borbe protiv siromaštva. U Gleneaglesu u Škotskoj u isto će se vrijeme održati summit najrazvijenijih zemalja svijeta i Rusije (G8). Na koncertu će između ostalih nastupiti U2, Madonna, Paul McCartney, Coldplay, Mariah Carey, Elton John, Sting, Robbie Williams, REM. Nakon Londona, "Live8" se seli u Berlin, Pariz, Philadelphiu i Rim.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙