FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedrenje: Dario Kliba pobijedio Gilmoura

SPLIT, 24. svibnja 2005. (Hina) - Po buri jačine dvadesetak čvorova uSplitu je započeo 19. ACI H1 Cup u dvobojskome jedrenju,pretposljednje natjecanje iz prestižne serije Swedish Match Toura.
SPLIT, 24. svibnja 2005. (Hina) - Po buri jačine dvadesetak čvorova u Splitu je započeo 19. ACI H1 Cup u dvobojskome jedrenju, pretposljednje natjecanje iz prestižne serije Swedish Match Toura.

Aposlutna senzacija prvoga dana jest pobjeda jedine hrvatske posade sa kormilarom Dariom Klibom nad jednim od najvećih jedriličara svijeta i višestrukim ACI Cup pobjednikom Australcem Peterom Gilmourom. Dvadesetpetogodišnji Kliba uzeo je "skalp" Gilmouru u trećem plovu, a malo je nedostajalo da hrvatska posada pobijedi i u dvoboju sa kormilarom pobjednika Americas Cupa Alinghia Amerikancem Edom Bairdom. Kliba je taj dvoboj izgubio, kao i one sa Šveđaninom Bjoernom Hansenom i preklanjskim pobjednikom Francuzom Phillipeom Prestiem, no Puljanin je uspio svladati i Finca Staffana Lindberga, te je prvi dan završio sa neočekivane dvije pobjede. Dario Kliba i njegova posada CroatiaOne na ACI Cup su upali u zadnji trenutak nakon odustajanja Mate Arapova.

Bez poraza je prvoga dana prošlogodišnji pobjednik Francuz Betrand Pace, koji ima svih pet pobjeda, Presti i Novozelanđanin Kevin Harrap imaju po četiri pobjede, Baird ima tri, a Gilmour svega dvije pobjede.

Natjecanje se nastavlja u srijedu, a konačni pobjednik u subotu dobiva nagradu od 15.000 USD.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙