FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Dvoje umrlih u bombaškom napadu na romsku kuću

LJUBLJANA,4. lipnja(Hina) - Dvije ženske osobe, među kojima jednaasistentica u romskom razredu lokalne osnovne škole, ubijene su unapadu ručnom bombom na kuću u romskom naselju Dobruška vas blizuNovog Mesta, javila je slovenska komercijalna televizijska postajaPOP-TV koja se poziva na neslužbene izvore.
LJUBLJANA,4. lipnja(Hina) - Dvije ženske osobe, među kojima jedna asistentica u romskom razredu lokalne osnovne škole, ubijene su u napadu ručnom bombom na kuću u romskom naselju Dobruška vas blizu Novog Mesta, javila je slovenska komercijalna televizijska postaja POP-TV koja se poziva na neslužbene izvore.

Napad se dogodio u subotu nešto nakon ponoći, kada su nepoznate osobe koje su se dovezle automobilom, u kuću ubacile bombu koja je eksplodirala. Nije poznato koliko je osoba u trenutku eksplozije bilo u kući i ima li još ranjenih.

Policija je potvrdila incident, te navela da vodi intenzivnu kriminalističku istragu.

Kako je javila ista televizijska postaja, u istragu je uz lokalnu policiju iz Novog Mesta uključena i protuteroristička ekipa iz Ljubljane.

Sličan napad dogodio se, navodi POP-TV, i početkom prošlog mjeseca u romskom naselju Brezje, također blizu Novog Mesta. Tada su nepoznate osobe također noću bacile ručnu bombu u blizinu drvene barake s Romima, ali nije bilo ozlijeđenih. Romi su u tom slučaju tvrdili da nije riječ o međuromskom obračunu.

Romska naselja oko Novog Mesta došla su prije nekoliko mjeseci u središte medijske pozornosti zbog konflikata Roma s okolnim stanovnicima koji su rezultirali osnivanjem posebnih odjela za romske učenike u osnovnim školama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙