FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: Sin Rudija Dutschkea kandidirat će se na izborima

ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Marek Dutschke, sin pokojnog vođenjemačkih studentskih pokreta krajem šezdesetih Rudija Dutschkea,najavio je u utorak kandidaturu na predstojećim prijevremenimparlamentarnim izborima u Njemačkoj.
ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Marek Dutschke, sin pokojnog vođe njemačkih studentskih pokreta krajem šezdesetih Rudija Dutschkea, najavio je u utorak kandidaturu na predstojećim prijevremenim parlamentarnim izborima u Njemačkoj.

Dvadesetpetogodišnji Marek Dutschke će se kandididirati na listi stranke Zelenih u Berlinu.

Mladi Dutschke već priprema na eventualnu oporbenu ulogu u parlamentu. "Ja se zalažem za pomlađivanje Zelenih u Bundestagu i promjenu kursa u saveznoj politici ove stranke" , najavio sin nekadašnjeg studentskog lidera. Marek Dutschke smatra da Zeleni trebaju ponovno pronaći put do svog identiteta koji je posljednjih godina u koaliciji sa socijaldemokratima pretrpio golemu štetu. "Zeleni su se posljednji godina prečesto popuštali pod pritiskom kancelara Schroedera", smatra Dutschke.

Iako kandidata s poznatim prezimenom podržava lijevo i mlađe krilo stranke, Marek Dutschke se za izgledna mjesta na listama u Berlinu mora još izboriti protiv poznatih članova stranke, poput Hans Christiana Stroebelea.

Marek Dutschke je rođen 1980. u Danskoj, gdje je njegov otac 1979. preminuo zbog kasnih posljedica atentata kojeg je 1968. na vođu studentskih pokreta i vanparlamentarne oporbe izvršio jedan pripadnik radikalno desne scene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙