FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog smrti novorođenčeta predložen izvanredni otkaz dvojici liječnika

ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Radničkom vijeću KBC-a Zagrebpredloženo je da izvanredni otkaz dobiju dvojica liječnika zbog čijeje stručne pogreške prije desetak dana umrlo novorođenče u Klinici zaženske bolesti i porode u Petrovoj, potvrdili su večeras ministarzdravstva Neven Ljubičić i ravnatelj KBC-a Željko Reiner.
ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Radničkom vijeću KBC-a Zagreb predloženo je da izvanredni otkaz dobiju dvojica liječnika zbog čije je stručne pogreške prije desetak dana umrlo novorođenče u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj, potvrdili su večeras ministar zdravstva Neven Ljubičić i ravnatelj KBC-a Željko Reiner.

O prijedlogu ravnatelja za izvanrednim otkazom liječnicima Albertu Despotu i Mihajlu Strelecu, Radničko vijeće će, po ministrovim riječima, raspravljati u četvrtak.

Prijedlog za izvanrednim otkazom pokrenut je na temelju ocjena Povjerenstva Ministarstva zdravstva i stručne skupine KBC-a Zagreb. Povjerenstvo je donijelo stručno mišljenje da su liječnici Albert Despot i Mihajlo Strelec, te VladimirJanđel, koji su primili i medicinski obradili rodilju čije je novorođenče umrlo 11. svibnja, učinili stručnu pogrešku jer nisu odmah napravili predviđeni porod carskim rezom, kada je postojala realna šansa da se dijete rodi živo i neoštećeno.

Dr. VladimirJanđel nije zaposlen u KBC-u nego u MORH-u,

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙