FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obersnel upozorava na neizdavanje obveznica Grada Rijeke

RIJEKA, 31. svibnja 2005. (Hina) - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnelna današnjoj je konferenciji za novinare upozorio da je prošao mjesecdana od isteka roka u kojem je Vlada trebala odobriti jamstvo zaizdavanje municipalnih obveznica Grada Rijeke.
RIJEKA, 31. svibnja 2005. (Hina) - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na današnjoj je konferenciji za novinare upozorio da je prošao mjesec dana od isteka roka u kojem je Vlada trebala odobriti jamstvo za izdavanje municipalnih obveznica Grada Rijeke.

Tim bi se obveznicama financirala izgradnja značajnih građevinskih i komunalnih projekata u Rijeci.

Obersnel je izrazio nezadovoljstvo nemogućnošću dobivanja informacija iz Vlada o jamstvu te je najavio upućivanje pisma premijeru Ivi Sanaderu o tome.

Kazao je da čak ako Vlada i ne odobri jamstva za obveznice, ni jedan projekt koji se treba financirati iz gradskog proračuna neće biti zaustavljen.

Za ovu godinu zatraženo je jamstvo za 80 milijuna kuna obveznica, a kroz tri iduće godine planirano je izdavanje ukupno 300 milijuna obveznica.

Obersnel je izrazio nezadovoljstvo odbijanjem Ministarstva kulture da sufinancira festival Riječke ljetne noći koji se održava u lipnju istaknuvši da za slične manifestacije to ministarstvo izdvaja višemilijunske iznose.

Na novinarski upit o otkazu članu DC-a Klementu Grpcu u riječkom komunalnom društvu "Rijeka promet" zbog tvrdnji u predizbornoj kampanji o lošem vođenju tvrtke, stalnim aferama u njoj i odlascima visokoobrazovanih zaposlenika, Obersnel je rekao da je o tom otkazu doznao iz novina.

Kazao je da mu se direktor "Rijeka prometa" Nikola Modrić ranije žalio na poslovne propuste Grpca dodavši da su otkazi ugovora o radu u isključivoj nadležnosti Uprave.

Obersnel je ustvrdio da same izjave s konferencije za novinstvo ne mogu biti razlog za otkaz, pa ako je samo zbog toga Grbac dobio otkaz, Modrić treba snositi odgovornost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙