FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hong Kong - mjesto najhladnijih ureda

HONG KONG, 31. svibnja 2005. (Hina/Dpa) - Iako je suptropski grad HongKong ima najhladnije urede na svijetu, u kojima temperatura ponekadpada i do 17 stupnjeva celzijusa, pokazalo je novo istraživanjeobjavljeno u ponedjeljak.
HONG KONG, 31. svibnja 2005. (Hina/Dpa) - Iako je suptropski grad Hong Kong ima najhladnije urede na svijetu, u kojima temperatura ponekad pada i do 17 stupnjeva celzijusa, pokazalo je novo istraživanje objavljeno u ponedjeljak.

I dok se ljetna temperatura u tom gradu kreće oko 30 stupnjeva, prosječna uredska temperatura kreće se između 21 i 23 celzijeva stupnja. Uredi su tako hladniji od radnih mjesta u Australiji, Americi ili zemljama u razvoju, navodi se u istraživanju koje je proveo gradski Politehnički fakultet, a objavio South China Morning Post.

Mei Ng Fong iz udruge Prijatelji zemlje rekao je novinarima da kultura niskih uredskih temperatura radnike prisiljava da tijekom ljeta vrijeme u uredima provode obučeni u zimsku odjeću.

"Nešto nije u redu", kazao je Fong. "Naša ljeta postaju zime", dodao je.

Prijatelji zemlje su izračunali da bi hongkongški poslovnjaci mogli uštedjeti više od 40 milijuna dolara samo ako bi klima uređaje "držali" na 25 stupnjeva celzijusa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙