FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 31. svibnja

ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 31. svibnja.
ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 31. svibnja.

KIŠINJEV - Drugog i završnog dana službenog posjeta Moldaviji hrvatski predsjednik Stjepan Mesić sastat će se s predsjednikom moldavskog parlamenta Marianom Lupuom i posjetit će ministarstvo za informatički razvoj. U ponedjeljak se hrvatski predsjednik susreo s moldavskim kolegom Vladimirom Voronjinom i premijerom Vasileom Tarlevom. Tijekom posjeta dvije strane potpisale su ugovore o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak i imovinu

PRAG - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović boravit će u utorak u radnom posjetu Češkoj. Hrvatska ministrica razgovarat će u Pragu s Jirijem Paroubekom, predsjednikom češke vlade, Lubomirom Zaoralekom, predsjednikom zastupničkog doma češkog parlamenta, svojim češkim kolegom Cyrilom Svobodom ministrom vanjskih poslova te s Vladimirom Mullerom, zamjenikom ministra vanjskih poslova za europske integracije.

ZAGREB - Panel "Uloga NATO-a i EU u rješavanju novih sigurnosnih izazova" u organizaciji Instituta za međunarodne odnose i NATO-a-ovog ureda za javnu diplomaciju održava se u Zagrebu u utorak i srijedu. Panel počinje u utorak u 9,30 u Novinarskom domu (Perkovčeva 2), a završava u srijedu u 17, 00 sati.

LJUBLJANA - Na poziv predsjednika vlade Janeza Janše u posjet Sloveniji dolazi glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer. On će također sudjelovati i na plenarnoj sjednici kojom završava višednevno zasjedanje Parlamentarne skupštine NATO-a, na kojoj će se obratiti sudionicima. Na kraju rada zasjedanja očekuje se donošenje više rezolucija parlamentarne skupštine NATO-a.

SARAJEVO - Ured visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Paddyja Ashdowna objavit će nacrt i prijenosu ovlasti visokog predstavnika na vlasti Bosne i Hercegovine koje bi tako dobile veće odgovornosti.

PARIZ - Francuski predsjednik Jacques Chirac objavit će u utorak "svoje odluke o budućnosti vlade", a zatim će se tijekom večeri obratiti Francuzima putem televizije. Jean-Pierre Raffarin, predsjednik vlade od svibnja 2002., pripremao se u ponedjeljak da napusti premijersku dužnost nakon izrazite pobjede protivnika europskog ustava na referendumu, ali nema nikakvih naznaka tko bi mogao biti njegov nasljednik. Uz Raffarina, Chirac je u ponedjeljak primio više čelnika vladajuće većine, među kojima se neki smatraju mogućim kandidatima za premijera, napose predsjednik UMP-a Nicolas Sarkozy, ministri unutarnjih poslova Dominique de Villepin, obrane Michele Alliot-Marie, zdravstva Philippe Douste-Blazy, socijalnog jedinstva Jean-Louis Borloo, kao i predsjednik Narodne skupštine Jean-Louis Debre.

BERLIN - Drugi dan posjeta izraelskog predsjednika Moshe Katsava. On će u utorak održati govor pred njemačkim Bundestagom povodom obilježavanja 40 godina diplomatskih odnosa između Njemačke i Izraela.

DEN HAAG - Nastavlja se suđenje bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred ICTY-em.

STOCKHOLM - Zatvaranje drugog i posljednjeg reaktora nuklearne centrale u Barsebacku.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Andrej Matijašević

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Večer: Domagoj Janković

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙