FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kabul: Napadnuta ophodnja ISAF-a, ranjeno sedmero civila

KABUL, 30. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Najmanje sedmero afganistanskihcivila ranjeno je, među kojima neki teško, u bombaškom napadu navozilo međunarodnih mirovnih snaga (ISAF) na istoku Kabula, izjavilisu za AFP tamošnja policija i afganistanska vlada.
KABUL, 30. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Najmanje sedmero afganistanskih civila ranjeno je, među kojima neki teško, u bombaškom napadu na vozilo međunarodnih mirovnih snaga (ISAF) na istoku Kabula, izjavili su za AFP tamošnja policija i afganistanska vlada.

Vozilo ISAF-a izbjeglo je napad i stradali su samo civili koji su se našli u blizini. Bomba je bila postavljena na bicikl parkiran u blizini glavne prometnice na istoku Kabula, a aktivirana je daljinskim putem.

Nekoliko sati prije tog napada ispaljena je granata na ISAF-ov glavni logor u središtu Kabula, pri čemu nije bilo žrtava, rekao je službeni predstavnik ISAF-a, poručnik Karen Tissot van Patot.

Odgovornost za oba napada preuzeli su pobunjenici bivšeg talibanskog režima koji je koncem 2001. svrgnula s vlasti vojna koalicija pod američkim zapovjedništvom.

"Preuzimamo odgovornost za napade na ISAF. Žalimo zbog civilnih žrtava koje su se našle u blizini ISAF-ova vozila i preporučamo stanovnicima da se radi vlastite sigurnosti drže podalje od snaga ISAF-a u Kabulu", rekao je za AFP Abdul Latif Hakimi koji se predstavlja kao službeni predstavnik talibana.

U misiji ISAF-a nalazi se i 50 hrvatskih vojnih policajaca, a jedan diplomat i dva inspektora u sklopu su civilnog tima - njemačkog pokrajinskog tima za obnovu.

Ni afganistanske vlasti ni ISAF nisu potvrdili umiješanost talibana koji su, kao i za ova dva, preuzeli odgovornost za mnoge napade u zemlji, ali njihova umiješanost nije uvijek bila dokazana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙