FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks: Pupovčeva izjava jedna vrsta pritiska

ZAGREB, 30. svibnja 2005. (Hina) - Jednom vrstom, ali posve nepotrebnogpritiska, nazvao je danas predsjednik Sabora Vladimir Šeks najavuMilorada Pupovca da će njegov SDSS raskinuti koaliciju s HDZ-om nadržavnoj razini, ako HDZ u Kninu ne koalira sa SDSS-om.
ZAGREB, 30. svibnja 2005. (Hina) - Jednom vrstom, ali posve nepotrebnog pritiska, nazvao je danas predsjednik Sabora Vladimir Šeks najavu Milorada Pupovca da će njegov SDSS raskinuti koaliciju s HDZ-om na državnoj razini, ako HDZ u Kninu ne koalira sa SDSS-om.

To (Pupovčevu izjavu) držim jednom vrstom pritiska da se poštuje Ustavni zakon o manjinama u konstituiranju Gradskog vijeća u Kninu, ali posve nepotrebnog pritiska, rekao je Šeks na Hrvatskom radiju.

Naglasio je da ne treba ići s ultimatumom prema Vladi i HDZ-u, kao što, kaže, ide Pupovac, da će HDZ poštovati Ustavni zakon, ali da joj nitko, pa ni SDSS, neće propisivati s kim će koalirati.

Šeks je podsjetio i da HDZ zagovara načelo supsidijarnosti i svojim organizacijama na terenu prepušta da odlučuju o koalicijama u gradovima i općinama.

Ustvrdio je također da na nacionalnoj razini ne postoji koalicija HDZ-a i SDSS-a, već samo sporazum o potpori, da ni jedan SDSS-ovac nije ministar u Vladi.

Pupovac je u razgovoru za banjolučke Nezavisne novine rekao da će SDSS raskinuti koaliciju s HDZ-om na državnoj razini, bude li HDZ u formiranju lokalne vlasti nastojao izbaciti SDSS.

Šeks je ocijenio je da neće biti prijevremenih parlamentarnih izbora, da sve 'igre i igrice' oko lokalnih izbora neće ni najmanje utjecati na potporu Vladi u ključnim situacijama.

U slučaju Sljeme, čiji radnici već mjesec dana prosvjeduju na Markovu trgu, Šeks smatra da će Vlada, ipak, "iako pravno i moralno nije odgovorna" morati ući u određene aranžmane u kojima će se osigurati potraživanja radnika.

Ističe također da državna tijela trebaju maksimalno brzo odraditi svoj dio posla vezano za privatizaciju i utvrđivanje vlasništva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙