FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moskva i Tbilisi su se "dogovorili" o načinima povlačenja ruskih baza

MOSKVA, 30. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Moskva i Tbilisi dogovili su seu ponedjeljak o načinima povlačenja ruskih baza iz Gruzije koje će sedovršiti 2008., priopćili su ruski i gruzijski ministar vanjskihposlova Sergej Lavrov i Salome Zurabišvili.
MOSKVA, 30. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Moskva i Tbilisi dogovili su se u ponedjeljak o načinima povlačenja ruskih baza iz Gruzije koje će se dovršiti 2008., priopćili su ruski i gruzijski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i Salome Zurabišvili.

"Dogovorili smo se o zajedničkoj deklaraciji", rekao je Lavrov novinarima, "konačno povlačenje dovršit će se tijekom 2008."

"Učinili smo važan i konstruktivan korak, ostvarili smo naš cilj", dodao je Zurabišvili. "Proces će biti postupan i završit će se konačnim povlačenjem ruskih snaga", dodao je.

Prema Lavrovljevim riječima, zajednička deklaracija kojom su utvrđene različite faze u povlačenju ruskih snaga trebala bi se objaviti u ponedjeljak.

Dogovor je postignut nakon višemjesečnih pregovora između Moskve i Tbilisija kojega nova prozapadna vlada nazočnost ruskih postrojba u dvjema bazama uz granicu s Turskom, članicom NATO-a, smatra "okupacijom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙