FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić primio belgijskog ministra vanjskih poslova

ZAGREB, 29. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićprimio je u nedjelju navečer ministra vanjskih poslova KraljevineBelgije Karela de Guchta, koji je time počeo dvodnevni posjetHrvatskoj, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.
ZAGREB, 29. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je u nedjelju navečer ministra vanjskih poslova Kraljevine Belgije Karela de Guchta, koji je time počeo dvodnevni posjet Hrvatskoj, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

Belgijski ministar u razgovoru je naglasio kako je izuzetno važno da pregovori Europske unije s Hrvatskom započnu što prije, odnosno da Hrvatska što prije riješi jedino preostalo otvoreno pitanje u suradnji s Haškim sudom.

Predsjednik Mesić ponovio je važnost individualizacije krivnje i u Hrvatskoj, ali i u cijeloj regiji, u čemu važnu ulogu ima Haški tribunal. Založio se za ubrzanje europskih procesa u regiji, te je u tom kontekstu naglasio kako je važno suočiti se s povijesnim činjenicama pri čemu se ne smije dopustiti revidiranje povijesne istine, naglasio je Mesić.

Drugog i završnog dana posjeta Hrvatskoj, u ponedjeljak, ministar vanjskih poslova Kraljevine Belgije Karel de Gucht sastat će se s hrvatskom ministricom vanjskih poslova i europskih integracija Kolindom Grabar-Kitarović. Glavne teme razgovora bit će bilateralna pitanja, te pridruživanje Hrvatske euro-atlantskim integracijama.

Dvoje ministara potpisat će sporazum između RH i Belgije o zapošljavanju članova obitelji diplomatskog i konzularnog osoblja te Zajedničku izjavu o sufinanciranju dvaju projekata u istočnoj Slavoniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙