FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stanovnici Drvenika Velog kod Trogira odustali od blokade pomorskog prometa

SPLIT/DRVENIK VELI,24. svibnja 2005.(Hina) - Stanovnici otoka DrvenikaVelog kod Trogira odustali su od za sutra najavljene blokade obale ipristaništa na tom otoku, budući da su iz mjerodavnog ministarstvadobili potvrdu o prihvaćanju njihova zahtjeva za uvođenjem dodatnihkatamaranskih veza i izmjena u plovidbenom redu trajekta, čime seznatno skraćuje plovidba do sedam milja udaljenog Trogira.
SPLIT/DRVENIK VELI,24. svibnja 2005.(Hina) - Stanovnici otoka Drvenika Velog kod Trogira odustali su od za sutra najavljene blokade obale i pristaništa na tom otoku, budući da su iz mjerodavnog ministarstva dobili potvrdu o prihvaćanju njihova zahtjeva za uvođenjem dodatnih katamaranskih veza i izmjena u plovidbenom redu trajekta, čime se znatno skraćuje plovidba do sedam milja udaljenog Trogira.

Kako se doznaje od predsjednika Mjesnog odbora Drvenika Velog Nikole Pense, pomoćnik ministra Mario Babić danas je u Zagrebu potpisao dokument kojim se od 11. lipnja do 18. rujna uvode dvije svakodnevne povratne katamaranske veze s Trogirom. Osim katamarana, s Trogirom će ih i dalje, i to dva do tri puta tjedno, povezivati i trajekt koji je jedini do sada održavao svakodnevnu vezu s kopnom, a čija je plovidba trajala više od dva sata. Plovidba katamaranom trebala bi trajati 35 minuta, ističe Pensa, što najbolje govori o zadovoljstvu kojim su otočani primili današnju vijest.

Prihvaćen je i prijedlog Drveničana da polazna luka trajekta više ne bude Trogir, već Seget u kojemu se obavlja ukrcaj automobila i tereta. U tome je mjestu, naime, trajekt do sada pristajao nakon polaska iz Trogira zbog čega se putovanje produžavalo za pola sata. Trajekt bi trebao ploviti ponedjeljkom i petkom te, ako bude moguće, najvjerojatnije srijedom, kazao je Pensa. Drveničani su prosvjedom željeli upozoriti na katastrofalno lošu povezanost s kopnom koja ih je dovela u svojevrsnu izolaciju, ali i na nebrigu državnih i županijskih vlasti prema tom otoku.

Plovidba do sedam milja udaljenog Trogira, naime, trajala je više od dva sata, budući da je trajekt polazio iz Trogira, stajao u Segetu radi ukrcaja automobila i tereta. Plovidbu je ponovno prekidao u Drveniku Malom, a tek na kraju stizao u Drvenik Veli.

Osim toga, dva puta tjedno katamaran će ih, umjesto trajekta, preko Trogira povezivati i sa Splitom u kojemu, također, živi velik broj Drveničana. Premda su tražili i očekivali da navedene izmjene na snagu stupe od sutra, kada se počinje primjenjivati Jadrolinijin ljetni plovidbeni red na cijelom Jadranu, Pensa ističe kako su iznimno zadovoljni i time što će bolju vezu s kopnom napokon dobiti već ovoga ljeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙