FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BBC i sindikati dogovorili razgovore u četvrtak

LONDON, 24. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Uprava britanskog BBC-a isindikati dogovorili su razgovore koji bi trebali riješiti njihovaktualni spor glede najave smanjenja broja zaposlenih, objavljeno je uutorak.
LONDON, 24. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Uprava britanskog BBC-a i sindikati dogovorili su razgovore koji bi trebali riješiti njihov aktualni spor glede najave smanjenja broja zaposlenih, objavljeno je u utorak.

Predstavnici dvije strane sastat će se u četvrtak i pokušati izbjeći još jedan štrajk radi planova za ukidanje 4000 radnih mjesta. Razgovori su najavljeni nakon što su radijski i televizijski programi BBC-a nastavili s redovnim emitiranjem po završetku jednodnevnog štrajka radi kojeg je u ponedjeljak emitiranje programa bilo znatno narušeno.

Sindikati, koji predstavljaju novinare, tehničare i radnike u administraciji, zaprijetili su 48-satnim štrajkom od sljedećeg utorka te još jednim jednodnevnim štrajkom idućeg mjeseca.

Sindikati su priopćili da je u ponedjeljak u štrajku sudjelovalo 11000 od 27000 zaposlenih na BBC-u, te da je ovaj prouzročio otkazivanje programa u živo te drastično smanjenje emisije vijesti.

Glavni direktor BBC-a Marc Thompson je, međutim, već jasno rekao da ta korporacija neće odstupiti u pitanju broja radnih mjesta koja će biti ukinuta. "Mi ne možemo jednostavno ukloniti potrebu za promjenama ili njene razmjere", rekao je Thompson medijima u utorak.

Smanjenje broja radnih mjesta dio je godišnjeg plana za uštedu 355 milijuna funti (650 milijuna dolara).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙