FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada najoštrije osudila podmetanje eksplozivnih naprava u Borovu i Trpinji

ZAGREB, 22. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska Vlada najoštrije je danasosudila podmetanje eksplozivnih naprava u Borovu i Trpinji.
ZAGREB, 22. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska Vlada najoštrije je danas osudila podmetanje eksplozivnih naprava u Borovu i Trpinji.

Predsjednik Vlade Ivo Sanader naložio je Ministarstvu unutarnjih poslova i drugim nadležnim sigurnosnim institucijama da intenziviraju istražne radnje te počinitelje tih kaznenih djela što prije uhite i privedu pravdi, priopćeno je iz Vlade.

"Ovi ekscesi čiji će počinitelji brzo biti otkriveni i sankcionirani ne mogu i ne smiju utjecati na suživot i pomirenje na tom području što je i trajno opredjeljenje Vlade Republike Hrvatske", ističe se u priopćenju Vlade.

Rano jutros ispred zgrada općina u Trpinji i Borovu kod Vukovara eksplodirale su podmetnute eksplozivne naprave. U eksplozijama nije bilo ozlijeđenih.

Prva eksplozivna naprava podmetnuta je u 1,25 sati u mjestu Borovo ispred zgrade općine, a druga u 3,42 sata u mjestu Trpinja, također ispred zgrade općine, izvijestila je jutros Policijska uprava vukovarsko-srijemska. Eksplozije su učinile veću materijalnu štetu na zgradama tih dviju općina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙