FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 10. svibnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30sati.
ZAGREB, 10. svibnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

BAGDAD - U eksploziji automobila-bombe koja je odjeknula u utorak ujutro u središtu Bagdada poginulo je najmanje sedam Iračana, a ozlijeđeno ih je najmanje 16, izvijestila je policija. Eksplozija je bila toliko snažna da je uništeno nekoliko automobila koji su bili parkirani u blizini te su na oknima prozora okolnih zgrada popucala stakla, javljaju agencije. Eksplozija se dogodila u blizini mjesta na kojemu su u subotu u dvostrukom samoubilačkom napadu poginule 22 osobe, u blizini trgovačke ulice Samurai.

BAGDAD - Islamistička militantna skupina priopćila je kako je nakon napada iz zasjede u blizini američke baze u Iraku otela teško ozlijeđenog japanskog državljana, no japanska je vlada u utorak izvijestila kako taj incident neće utjecati na razmještaj vojnika te zemlje u Iraku. Skupina pod nazivom Vojska Ansar al-Sunna na internetskim stranicama objavila je fotografiju iz putovnice japanskog državljana na kojoj se vidi i njegovo ime. Japansko ministarstvo vanjskih poslova izvijestilo je kako je britanska zaštitarska agencija za koju je 44-godišnji Akihito Saito radio kao konzultant objavila informaciju o njegovu nestanku nakon vijesti o napadu na konvoj u zapadnom Iraku.

DŽAKARTA - Potres jakosti 6,6 stupnjeva po Richteru pogodio je indonezijski otok Sumatru u utorak ujutro, no nema informacija o žrtvama ili šteti, javlja agencija Reuters. Kako se doznaje iz Agencije za meteorologiju i geofiziku u Džakarti nakon potresa nije bilo tsunamija. Podrhtavanje tla moglo se osjetiti na cijelom otoku Sumatra, a epicentar je bio 400 kilometara zapadno od Džakarte i smješten 33 kilometra pod morem.

KARACHI - U eksploziji bombe u pakistanskom lučkom gradu Karachiju u utorak su poginule dvije osobe, a dvije su ozlijeđene, izvijestila je policija. Do eksplozije je, prema prvim informacijama došlo slučajno u radionici za preradu metalnih otpadaka u kojemu su u tome trenutku radili zaposlenici, rekao je policijski časnik Javed Baloch. Jedan od njih vjerojatno je pokušao rastaviti eksplozivnu napravu, ne znajući što drži u rukama. U radionici je pronađeno još sličnih naprava te da su angažirani pirotehničari koji će ih rastaviti na stručan način.

PEKING - Četrnaest je osoba poginulo, a pet ih je ranjeno u eksploziji dinamita u jednom selu u pokrajini Henan u središnjoj Kini, javlja u utorak agencija Xinhua. U eksploziji ilegalnog eksploziva kojeg je u svom domu skrivao seljak oštećeno je nekoliko kuća u selu Zhaolou. Seljak je poginuo u eksploziji. Eksploziv i pirotehnička sredstva, koja se ilegalno skrivaju, odnose stotine života svake godine u kineskim seoskim područjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙