FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: Završeno Europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe

RIJEKA,21. svibnja 2005.(Hina) - Podjelom medalja danas je završeno 8.europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe koje seprotekla četiri dana održavalo u Rijeci.
RIJEKA,21. svibnja 2005.(Hina) - Podjelom medalja danas je završeno 8. europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe koje se protekla četiri dana održavalo u Rijeci.

Sudjelovala su 93 natjecatelja iz osam zemalja, a hrvatska reprezentacija, koja je branila zlato sa 7. europskog prvenstva, osvojila je drugo mjesto, iza reprezentacije Njemačke.

Obje reprezentacije osvojile su po šest medalja, ali je Njemačka bila bolja jer je osvojila četiri zlatna odličja. Za Hrvatsku zlato su osvojili Stanko Jerković u kategoriji B2 i Mirko Štajdohar u kategoriji B3.

Natjecanje u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe organizira se u šest skupina, po tri skupine za žene i muškarce, ovisno o stupnju oštećenja vida, te u momčadskoj kategoriji.

Organizatori natjecanja bili su Hrvatski sportski savez slijepih i slabovidnih osoba, Riječki sportski savez i grad Rijeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙