FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nova moda mladih Britanaca - napasti, snimati i prikazati na internetu

LONDON, 21. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Pravilo nove igre popularnemeđu mladima u Velikoj Britaniji je jednostavno: izabrati slučajnužrtvu, napasti je, snimiti scenu mobilnim telefonom i poslati jepoznanicima ili staviti na internet.
LONDON, 21. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Pravilo nove igre popularne među mladima u Velikoj Britaniji je jednostavno: izabrati slučajnu žrtvu, napasti je, snimiti scenu mobilnim telefonom i poslati je poznanicima ili staviti na internet.

"Napad iz zabave" novi je fenomen među mladima koji se pojavio prije šest mjeseci u Londonu, a potom proširio na ostatak zemlje.

Londonska policija ispituje 200 incidenata tog tipa koji su se dogodili u posljednjih šest mjeseci.

Kako bi stale na kraj takvom ponašanju, neke su škole zabranile nošenje mobitela.

Za profesora Grahama Barnfielda, koji se bavi medijima na Sveučilištu u istočnom Londonu, ti mladi su u potrazi za slavom.

"Za napadače 'napad iz zabave' je način da odmah postignu popularnost među onima koji gledaju te snimke", rekao je.

Najgori napad dogodio se kada su dvojica 18-godišnjaka, koji su u svibnju osuđeni na šest i pol godina zatvora, napala Matthewa Kitchena (41) koji je gotovo umro nakon što su ga zapalili.

U video snimci prikazanoj tijekom suđenja čuje ih se kako viču: "Ovo je najsmješnije što sam ikad vidio...Ubit ćemo ga..On gori".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙