FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak Šeksa i Cukjatija u ponedjeljak u Zagrebu

ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks i predsjednik Državnog zbora Republike Slovenije FrancCukjati održat će službeno-radni sastanak u ponedjeljak u Zagrebu,priopćeno je u petak iz Sabora.
ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i predsjednik Državnog zbora Republike Slovenije Franc Cukjati održat će službeno-radni sastanak u ponedjeljak u Zagrebu, priopćeno je u petak iz Sabora.

Nakon službenog posjeta tadašnjeg predsjednika Sabora Zlatka Tomčića Sloveniji 2001. godine ovo će biti prvi službeno-radni sastanak predsjednika slovenskog i hrvatskog parlamenta, navodi se u priopćenju.

Susret, kojeg je inicirao Cukjati, treba promatrati u duhu podržavanja dobre atmosfere i konstruktivnih odnosa u suradnji između dviju zemalja, i posebno nastavka postignutog intenzivnog dijaloga na razini predsjednika država, predsjednika vlada te ministara, naglašava se u priopćenju.

Na sastanku će biti razmotreni ukupni bilateralni hrvatsko-slovenski odnosi, intenziviranje parlamentarne suradnje i u tom kontekstu će se posebno razgovarati o modalitetima snažnijeg utjecaja i aktivnijeg uključivanja Hrvatskog sabora i Državnog zbora u rješavanju preostalih otvorenih pitanja.

Cukjati će izvijestiti Šeksa o Konferenciji predsjednika parlamenata zemalja članica Regionalnog partnerstva (članice: Austrija, Češka, Mađarska, Poljska, Slovačka i Slovenija), koja će se održati na Bledu, 10. i 11. lipnja 2005. Na konferenciju je pozvan predsjednik Hrvatskog sabora, u statusu zemlje gosta, zaključuje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙