FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 19. svibnja 2005.(Hina) -
ZAGREB, 19. svibnja 2005.(Hina) -

ZAGREB - Predsjednik Stjepan Mesić primio je jučer predstavnike sindikata "Sljemena", koji su ga izvijestili o dosadašnjim pregovorima o isplati radničkih tražbina, priopćio je Ured predsjednika Republike. Susret je završio najavom da će predsjednik Mesić u početku sljedećeg tjedna primiti ravnatelja USKOK-a i glavnoga državnog odvjetnika, koji bi ga trebali izvijestiti što su učinili u vezi s prijavom radnika da je privatizacija toga poduzeća provedena nezakonito. Predsjednik Mesić je naglasio da USKOK i Državno odvjetništvo trebaju pojačati rad u raščišćavanju nezakonitosti u pretvorbi i privatizaciji "Sljemena" te da u idućih nekoliko dana trebaju završiti i izvješće o poduzetim radnjama.

ZAGREB - Hrvatski sabor danas nastavlja 14. sjednicu, a kako nije određeno kojom temom, za pretpostaviti je da će raditi po utvrđenu dnevnom redu. Tako bi se pred zastupnicima mogao naći, među ostalim, prijedlog novoga zakona o lovstvu, koji uređuje gospodarenje lovištima i divljači. Po tom prijedlogu uveo bi se institut stjecanja prava lova na temelju koncesije i zakupa na lovištima u državnom vlasništvu za pravne ili fizičke osobe, odnosno obrtnike sa sjedištem u Hrvatskoj. Hrvatski lovački savez dobio bi više javnih ovlasti, među kojima i ovlast da organizira i provodi lovačke i lovočuvarske ispite.

ZADAR - Policijska uprava zadarska priopćila je da je jučer ujutro oko 10 sati u mjestu Karin Gornji kod Obrovca pronađeno tijelo 66- godišnjeg muškarca. Po prvim izvidima, na tijelu ima tragova nasilja. Riječ je o 66-godišnjem državljaninu RH, čiji identitet policija nije otkrila. U priopćenju stoji da je tijelo prevezeno na Patološki odjel Opće bolnice u Zadru, gdje će biti obavljena obdukcija. Neslužbeno se doznaje da je muškarac bio srpske nacionalnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙