FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Islamistički i desni ekstremizam- prijetnja sigurnosti

BERLIN, 17. svibnja 2005. (Hina) - Islamistički i desni ekstremizam idalje predstavljaju najveću opasnost za unutarnju sigurnost Njemačke,priopćio je njemački ministar unutarnjih poslova Otto Schily(Socijaldemokratska stranka Njemačke- SPD) prilikom predstavljanjaredovitog godišnjeg izvješća Ureda za zaštitu ustavnog poretka uutorak u Berlinu.
BERLIN, 17. svibnja 2005. (Hina) - Islamistički i desni ekstremizam i dalje predstavljaju najveću opasnost za unutarnju sigurnost Njemačke, priopćio je njemački ministar unutarnjih poslova Otto Schily (Socijaldemokratska stranka Njemačke- SPD) prilikom predstavljanja redovitog godišnjeg izvješća Ureda za zaštitu ustavnog poretka u utorak u Berlinu.

"Njemačka je i dalje dio globalne opasne zone kada je u pitanju islamski terorizam", izjavio je Schily i naglasio da je i dalje osnovna zadaća njemačkih tijela sigurnosti borba protiv islamskog terorizma.

"Kolika je opasnost pokazuje i u posljednji trenutak spriječen napad na iračkog predsjednika Alawija u prosincu prošle godine", rekao je Schily.

"Britanski, američki, izraelski i židovski objekti u Njemačkoj i dalje su meta islamskih ekstremista", izjavio je Schily te dodao da se broj članova islamsko ekstremnih organizacija u prošloj godini povećao za oko 1800 te da sada iznosi 31 800.

Isto tako je zabrinjavajući porast značenja desno ekstremne Nacionaldemokratske stranke Njemačke (NPD) te broj pripadnika neonacističke scene. Posebice zabrinjava porast desno radikalnih pristaša među mladima te pojačana aktivnost NPD-a ispred škola i mjesta gdje se okuplja mladež.

Kako je priopćeno, više od 50 posto svih registriranih skinheadsa i neonacista dolazi s područja bivšeg DDR-a iako na istoku Njemačke živi samo oko 20 posto od ukupnog broja stanovnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙