FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varteks Grupa poslovala s gubitkom od 11,4 milijuna kuna

ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Prihod Varteks Grupe u prvomovogodišnjem tromjesečju, prema konsolidiranom financijskom izvješću,iznosio je ukupno 96,5 milijuna kuna, pri čemu je gubitak iznosio 11,4milijuna kuna, objavili su iz Varteksa, a prenosi i Varaždinskaburza.
ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Prihod Varteks Grupe u prvom ovogodišnjem tromjesečju, prema konsolidiranom financijskom izvješću, iznosio je ukupno 96,5 milijuna kuna, pri čemu je gubitak iznosio 11,4 milijuna kuna, objavili su iz Varteksa, a prenosi i Varaždinska burza.

Po tim podacima, Varteks d.d. u prva je tri mjeseca ove godine poslovao s gubitkom od 9,8 milijuna kuna, odnosno ukupni su prihodi iznosili 99 milijuna kuna, što je 7,1 posto manje nego u godini ranije.

Prihodi od prodaje u zemlji ostvareni su u iznosu od 12,6 milijuna kuna, što je 24 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Smanjenje prihoda u maloprodaji, kako su pojasnili iz Varteksa, posljedica je kontrole u politici sniženja roba te kašnjenja proizvodnje uzrokovane zatečenom nelikvidnošću u nabavci sirovina i repromaterijala.

U prva tri mjeseca ove godine Varteks je na inozemno tržište plasirao proizvoda u vrijednosti od 6,8 milijuna eura, što je 4,6 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a u odnosu na planirano čak 14, 2 posto više.

Dio zakašnjelih isporuka nadoknadit će se tijekom travnja, a u slijedećem tromjesečju u Varteksu očekuju povećanje prodaje robe u maloprodaji, ulaganjem u razvoj maloprodaje sredstava dobivenih kreditom HBOR-a.

Ukupni rashodi Varteksa u prvom su tromjesečju smanjeni za 1,2 posto, odnosno 1,3 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U strukturi ukupnih rashoda smanjeno je učešće poslovnih rashoda za 3,6 milijuna kuna ili 3,4 posto.

Porast financijskih rashoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 40,3 posto uvjetovan je najvećim dijelom obračunatim kamatama za kreditne obveze od 4 milijuna kuna, što je za 1,5 milijuna kuna više nego u prva tri mjeseca 2004. godine.

Ukupne zalihe Varteksa u prva su tri ovogodišnja mjeseca smanjene za 23,3 milijuna kuna ili 14,4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U Varteksu su naveli kako će u ovoj godini intenzivirati aktivnosti vezane za povećanje prihoda tvrtke i smanjenja gubitka. Pritom će ustrajati na daljnjem angažiranju neiskorištene Varteksove imovine kroz prenamjene koje će doprinijeti smanjenju gubitka i povećanju prihoda Varteksa. Također, Varteks će nastaviti sa započetom strategijom unapređenja maloprodaje i okretanja kupcu i suvremenim modnim trendovima.

(Hina) xpp/xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙