FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bangladeš: U potonuću trajekta na rijeci utopilo se više od 100 ljudi

jugu Bangladeša zahvatilo veliko nevrijeme, izvijestile su uponedjeljak lokalne vlasti.
GALACHIPA, Bangladeš, 16. svibnja 2005. (Hina(/AFP ) - Više od stotinu osoba vjerojatno se utopilo u nedjelju kada je trajekt na rijeci Char Kazal, na jugu Bangladeša zahvatilo veliko nevrijeme, izvijestile su u ponedjeljak lokalne vlasti.

U ponedjeljak popodne potvrđena je smrt devetero osoba, čija su tijela pronašli ribari. Vlasti strahuju da je broj žrtava puno veći.

Trajekt, koji može primiti 80 putnika, prevozio je seljane na tjedni sajam koji se održava na drugoj strani obale Char Kazala, no čini se da se na njemu nalazilo dvostruko više osoba. Trajekt je zahvatilo nevrijeme, a zbog prekrcanosti došlo je do njegova prevrtanja i potonuća.

Predstavnici lokalne vlasti ocjenjuju da su izgledi za pronalaženje preživjelih minimalni, s obzirom da je trajekt potonuo na mjestu na kojemu su rječne struje iznimno snažne.

Slične su nesreće u Bangladešu vrlo česte. Od 1977. najmanje 3.000 osoba utopilo se u više od 260 trajektnih nesreća. Najčešći uzroci potonuća trajekata su njihova prekrcanost i snažni monsuni. Bangladeš je ispresijecan s više od 230 manjih i većih rijeka, a svakodnevno se s jedne strane na drugu u oko 3.000 trajekata preveze oko 100.000 stanovnika ove zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙