FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 15. svibnja 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:
ZAGREB, 15. svibnja 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

TENERIFE

Hrvatska muška karate reprezentacija osvojila je brončanu medalju u ekipnom djelu zadnjeg dana 40. Europskog karate prvenstva na španjolskim Tenerifima, ponovivši tako uspjeh iz Bremena od prije dvije godine.

ZAGREB

Na terenima Sportskog centra Mladost u nedjelju je započeo jubilarni, deseti Zagreb Open Challenger ATP turnir čiji je prvi nositelj najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić. Osim Ljubičića u glavnom turniru bit će još devet hrvatskih tenisača, a u nedjelju su pravo na nastup kroz kvalifikacije izborili Joško Topić, Marin Bradarić i Tomislav Hadžić.U ponedjeljak će u 18.30 sati na teren Ivan Ljubičić kojeg u prvom kolu čeka Francuz Thomann, a danas je u prvom susretu najbolji hrvatski junior Marin Čilić poražen od Brazilca Francisca Coste 6:4, 6:2.

ZADAR

U derbi-susretu 12. kola Lige za prvaka košarkaši Zadra su u Jazinama svladali zagrebačku Cibonu VIP sa 84:75. Ovom pobjedom su Zadrani osigurali poziciju broj jedan u doigravanju.

FIRENCA

Američki biciklist David Zabriskie, koji vozi za dansku momčad CSC, senzacionalni je pobjednik osme etape Giro di Italia, kronometra u dužini od 45 kilometara od Lamporecchia do Firence. Amerikanac je u Firencu stigao za 58 minuta i 31 sekundu, 17 sekundi je bio brži od Talijana Ivana Bassa, dok je trećeplasirani Talijan Paolo Savoldelli zaostao 44 sekunde.Talijan Danilo di Luca stigao je u kronometru kao deseti i obranio je ukupno vodstvo, unatoč minutu i pol zaostatka za vodećim. Di Luca sada ima devet sekundi prednosti u odnosu na Bassa i 35 sekundi ispred Savoldellia.Hrvatski vozač Vladimir Miholjević na cilj je kronometra stigao kao 44. sa zaostatkom od 3:52 minute za pobjednikom, a u ukupnom se poretku Riječanin spustio za dva mjesta i sada je 52. sa 8:35 minuta zaostatka za Di Lucom.

PRAG

Hrvatska tenisačica Jelena Kostanić poražena je u finalu parova na WTA turniru u Pragu. Kostanić i Čehinja Barbara Stricova u završnom su susretu poražene od francusko-australske kombinacije Loit/Pratt sa 6:7 (6), 6:4, 6:4. Turnir u Pragu osvojila je prva nositeljica Ruskinja Dinara Safina pobjedom nad Čehinjom Zuzanom Ondraškovom 7:6 (2), 6:3.

PORTOROŽ

U slovenskom Portorožu u nedjelju se vozila prva od šest ovosezonskih utrka koje se boduju za Alpe Adria jet-ski Kup 2005. U europskoj konkurenciji stotinjak vozača koji su se natjecali u devet klasa najuspješniji je bio najbolji hrvatski jeter Dalibor Turković iz zabočkoga Motostarta, koji je osvojio dva prva mjesta. Nakon dvodnevnih nadmetanja Turković je pobijedio u klasama "ski limited" i "ski superstock". Odličan je bio i njegov klupski kolega Alan Brezni s pobjedom u klasi "ski stock" i trećim mjestom u "ski limitedu", a hrvatski jet-ski je slavio pobjedu i u klasi "runaboat stock" u kojoj je najbolji bio Davor Varjačić.

LUETHI

Švicarski motociklist 18-godišnji Thomas Luethi (Honda) pobjednik je Velike nagrade Francuske u kategoriji do 125 ccm, koja je vožena na stazi u Le Mansu.Luethi je bio u vodstvu tijekom cijele utrke, a ovo mu je prva pobjeda u karijeri.

Drugo mjesto osvojio je Španjolac Sergio Gadea (Aprilia), a treći je bio Finac Mika Kallio (KTM), koji je zadržao vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva.

LIMASSOL

Svjetski prvak Francuz Sebastien Loeb u Citroen Xsari pobjednik je Ciparskoga relija, šeste utrke Svjetskog reli prvenstva.

Za Loeba je to četvrta pobjeda ove sezone, čime je povećao svoju prednost u ukupnom poretku - Francuz ima 45 bodova, a njegov pratitelj Norvežanin Petter Solberg (Subaru Impreza) ima 11 bodova manje. Na Ciparskom reliju drugo mjesto je zauzeo Austrijanac Manfred Stohl (Citroen Xsara), koji nije u momčadi Citroena već vozi na vlastiti trošak, dok je treći bio Estonac Markko Maertin (Peugeot 307).

RIM

Francuskinja Amelie Mauresmo i drugu je godinu zaredom pobjednica WTA turnira u Rimu svladavši u finalnom dvoboju Švicarku Patty Schnyder sa 2:6, 6:3, 6:4. Rim očito odgovara Mauresmo jer je na ovom turniru u zadnjih šest godina čak pet puta igrala u finalu. Za Mauresmo je ovo i drugi osvojeni turnir u sezoni nakon trijumfa u Antwerpenu, dok je ljevoruka Švicarka ostala na jednoj pobjedi u australskom Gold Coastu u siječnju. Schnyder je u polufinalu svladala drugu tenisačicu svijeta Šarapovu, no u finalu je i po šesti puta zaredom izgubila od Mauresmo.

LE MANS

Svjetski prvak Talija Valentino Rossi na Yamahi zpobjednik je Velike nagrade Francuske u klasi Moto GP. Drugo mjesto u Le Mansu pripalo je Španjolcu Sete Gibernau (Honda), a treće Amerikancu Colinu Edwardsu (Yamaha). U poretku klase nakon četiri utrke Rossi ima 95 bodova, te ima 37 bodova više od sunarodnjaka Marca Melandria (58). U klasi do 250 ccm slavio je Španjolac Daniel Pedrosa (Honda), ispred Francuza Randy de Punieta (Aprilia) i Talijana Andree Doviziosa (Honda). U ukupnom poretku Pedroso vodi sa četiri boda više od Doviziosa.

HAMBURG

Prvi tenisač svijeta Švicarac Roger Federer osvojio je ATP Masters-Series turnir u njemačkom Hamburgu svladavši u finalu 18-godišnjeg Francuza Richarda Gasqueta sa 6:3, 7:5, 7:6 (4). Federer se tako osvetio Francuzu za prošlomjesečni poraz u četvrtfinalu Monte Carla, tek drugi u zadnjih čak 59 susreta Švicarca. Za Federera je to 19. uzastopna pobjeda u ATP finalima, te dobra najava za Roland Garros, koji Švicarac još nije osvojio.

RIM

Rezultati 36. kola Talijanske lige:

Bologna 1 Bellucci (90)

Brescia 2 Del Nero (49), Stankevicius (77)

Fiorentina 0

Atalanta Bergamo 0

Inter 1 Vieri (13)

Livorno 0

Juventus 2 Del Piero (6), Ibrahimović (23)

Parma 0

Lecce 2 Konan (46), Vučinić (82)

Milan AC 2 Kaladze (13), Ševčenko (53)

Messina 2 D'Agostino (45-pen), Amoruso (87)

Cagliari 1 Alvarez (52)

Palermo 1 Barone (90+2)

Reggina 1 Mesto (35)

AS Roma 0

Lazio 0

Sienna 0

Chievo Verona 1 Semioli (80)

Udinese 1 Pisano (36-ag)

Sampdoria 1 Castellini (25)

BEČ

Nogometaši bečkog Rapida osvojili su naslov tri kola prije kraja Austrijskog prvenstva nakon što je u današnjem susretu bečka Austria igrala 1:1 u gostima kod Paschinga. Rapid ima devet bodova prednosti i bolji međusobni omjer od Austrie, pa su tako po 31. put postali prvaci Austrije.

BRUXELLES

Nogometaši FC Brugesa po 13. su put prvaci Belgije nakon što su u predzadnjem, 33. kolu kod kuće igrali 2:2 Anderlechtom. Kolo prije kraja Bruges je skupio 79 bodova, šest više nego Anderlecht, a "plavo-crnima" za koje brani Tomislav Butina pruža se mogućnost dvostruke krune jer 28. svibnja u finalu Kupa igraju sa Germinal Beerschotom.

LONDON

Posljednje kolo Engleske lige dalo je odgovor o tri kluba koja ispadaju u Drugu ligu, a to su Crystal Palace, Southampton i Norwich City, dok se West Bromwich Albion spasio pobjedom nad Portsmouthom (2:0).

Crystal Palace je odigrao 2:2 kod Charltona, Norwich je katastrofalno poražen sa 6:0 kod Fulhama, dok je Southampton porazom kod kuće od Manchester Uniteda (2:1) ispao nakon punih 27 godina.

Chelsea je već odavno osigurao naslov prvaka, U Ligu prvaka će Arsenal, Manchester United i Everton, a u Kup UEFA Liverpool, Bolton i Middlesbrough.

BEČ

Hokejaši na ledu Rusije pobijedili su u susretu za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Beču Švedsku sa 6:3 (3:2, 3:0, 0:1). Pogotke su za Ruse dali Afinogenov (2, 4), Kovaljev (16), Ovečkin (22), Jašin (26) i Semin (29), a za Šveđane Sundin (9), Zetterberg (20) i H. Sedin (43). U velikom finalu večeras igraju Češka i Kanada.

MADRID

Rezultati 36. kola Španjolske lige:

Villarreal 1 Riquelme (68-pen)

Albacete 0

Real Sociedad 1 Aguirretxe (82)

Malaga 3 Edgar (45+1), Baiano (58, 68)

Racing Santander 2 Ayoze (12), Arizmendi (36)

Getafe 1 Vivar Dorado (52)

Zaragoza 2 Generelo (58, 66)

Deportivo La Coruna 2 Xisco (26, 38)

Mallorca 4 Farinos (10-pen), Victor (49, 63), Okubo (52)

Athletic Bilbao 3 Llorente (27), Gurpegui (30), Orbaiz (58)

Numancia 2 Miguel Perez (18), Miguel Lopez (72)

Osasuna 2 Ortiz (12), Aloisi (15)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙