FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA NEDJELJU, 15. SVIBNJA

ZAGREB, 15. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zanedjelju, 15. svibnja.
ZAGREB, 15. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za nedjelju, 15. svibnja.

ZAGREB - U Hrvatskoj se održavaju lokalni izbori na kojima će oko četiri milijuna birača odlučivati tko će ih u iduće četiri godine predstavljati u općinskim i gradskim vijećima te u županijskim i skupštini Grada Zagreba.Građani će na lokalnim izborima, četvrtima od stjecanja državne neovisnosti, birati predstavnike za 426 općinskih i 123 gradska vijeća, te za 20 županijskih i Skupštinu Grada Zagreba. Izborni je prag pet posto, neovisno o tome je li riječ o neovisnoj, stranačkoj ili koalicijskoj listi, a članovi lokalnih predstavničkih tijela biraju se na četiri godine, imaju neobvezujući mandat i nisu opozivi. Birališta će biti otvorena od 7 do 19 sati, a njihovim zatvaranjem prestaje i izborna šutnja.

ZAGREB - Političke stranke koje sudjeluju na izborima u svojim će izbornim stožerima organizirati praćenje rezultata izbora. O događanjima u većim izbornim stožerima i komentarima rezultata izbora izvijestit će novinari Hine.

ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo održat će na dan izbora dvije konferencije za novinare, u 12 i u 17 sati, na kojima će izvijestiti o odazivu birača i o tijeku lokalnih izbora, (Opatička 8/I).

Dežurni urednici:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Dubravka Dadić

telefon: 01/ 4808-600

telefaks: 01/ 4808-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙