FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog zagrijavanja planeta nestaju ribe iz Sjevernog mora

LONDON, 14. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Gotovo dvije trećine riba izSjevernog mora napustilo je stanište zbog zagrijavanja planeta,preselivši se još više na sjever, doznaje se iz studije britanskihznanstvenika koju je objavio časopis Science.
LONDON, 14. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Gotovo dvije trećine riba iz Sjevernog mora napustilo je stanište zbog zagrijavanja planeta, preselivši se još više na sjever, doznaje se iz studije britanskih znanstvenika koju je objavio časopis Science.

Znanstvenici, pod vodstvom Alison Perry, biologinje mora sa sveučilišta East Anglia u Norwichu na istoku Engleske, boje se da bi neke vrste riba, poput bakalara, oslića i lista, mogle do 2050. godine potpuno nestati iz Sjevernoga mora.

"Nije posrijedi tek nekoliko riba koje se sele u hladnije vode, posrijedi su cijele vrste koje se, zbog klimatskih promjena, razrjeđuju", tvrdi Perrry.

Znanstvenici su tijekom 25 godina proučavali 90 vrsti riba, mjereći stalno temperaturu vode koja se od 1962. do 2001. povećala za 0,6 stupnjeva.

Klimatolozi predviđaju da će se površinska temperatura Sjevernog mora do 2050. godine povećati za jedan do 2,5 stupnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙