FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Račan: velikogorička vlast je bahata i provincijska

VELIKA GORICA/ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Velika Gorica peti jepo veličini grad u Hrvatskoj, ali njome vlada bahata i provincijalnavlast, ustvrdio je danas predsjednik SDP-a Ivica Račan, nakon što je,s kandidatima koalicijske liste SDP/HNS/HSLS obišao postrojenjepročišćivača otpadnih voda u Novom Čiču.
VELIKA GORICA/ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Velika Gorica peti je po veličini grad u Hrvatskoj, ali njome vlada bahata i provincijalna vlast, ustvrdio je danas predsjednik SDP-a Ivica Račan, nakon što je, s kandidatima koalicijske liste SDP/HNS/HSLS obišao postrojenje pročišćivača otpadnih voda u Novom Čiču.

Nositelj koalicijske liste Tonino Picula je, na konferenciji za novinare u velikogoričkoj kavani Stari grad, upozorio na loše stanje pročišćivača, koje bi, tvrdi, moglo dovesti do komunalno-ekološke katastrofe.

Ustvrdio je da sadašnja, HDZ-ova gradska vlast zanemaruje taj problem, a da istodobno "milijune kuna iz gradskog proračuna troši na predizborno uređenje centra Velike Gorice".

Picula je upozorio i da novouređeni gradski park, kojega bi, kaže, sutra trebao svečano otvoriti predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer Ivo Sanader, nema uporabnu dozvolu.

"Sanaderu bi bolje bilo da je došao obići pročišćivač otpadnih voda, zbog čijeg lošeg stanja 4000 ljudi živi u smradu", dodao je Račan.

Uvjereni da će na lokalnim izborima u nedjelju osvojiti vlast, velikogorički SDP-ovci najavili su da će nakon izbora krenuti u reviziju svih kapitalnih investicija u protekle četiri godine, jer je, tvrde, HDZ-ova vlast sve poslove plaćala dvostruko do trostruko skuplje od ugovorenog.

Nakon posjeta Velikoj Gorici, Račan je sudjelovao i u predstavljanju kandidata s koalicijske liste SDP/HSS/HSU u Zagrebu, gdje je ustvrdio kako SDP za Zagreb ima tim na čelu s Milanom Bandićem, koji će koaliciji osigurati čvrstu izbornu pobjedu, a građanima kvalitetnu vlast.

Sam Bandić je kazao kako je "sretan i ponosan što su stranački vrh i gradski SDP-ovci jednodušno poduprli njegovu treću kandidaturu za gradonačelnika".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙